UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сонячний зонд NASA зробив знімок Венери крупним планом

Знімок отримали під час третього гравітаційного маневру біля планети.

Зонд NASA Parker Solar Probe зробив знімок Венери крупним планом. Як повідомляється на сайті агентства, зображення було отримано ще в липні 2020 року, але опублікували його лише зараз.

Незважаючи на те, що головний фокус Parker Solar Probe зосереджений на Сонці, Венера займає важливе місце в його місії. Так, протягом семи років роботи зонд повинен зробити сім гравітаційних маневрів біля планети, які дозволяють йому корегувати свою орбіту.

Під час одного з таких маневрів, який стався 11 липня 2020 року, Parker Solar Probe і зробив знімок Венери. У момент отримання знімка зонд знаходився на відстані більше 12 тисяч кілометрів від поверхні планети.

У правій частині зображення можна помітити зоряне небо, а ліву повністю займає Венера. Темна пляма на її поверхні - це Земля Афродіти, найбільший гірський регіон планети.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

NASA

В ході четвертого гравітаційного маневру поблизу Венери, який успішно пройшов 20 лютого, «Паркер» пролетів на мінімальній відстані 2385 кілометрів від поверхні Венери і отримав ряд нових зображень нічного боку планети. Очікується, що вчені отримають і оброблять ці дані до кінця квітня.

Читайте також: Апарат Solar Orbiter пролетів повз Венеру і зібрав наукові дані

Parker Solar Probe обладнаний величезним тепловим екраном зі спеціального вуглепластикового матеріалу, що відбиває 99% світла і тепла. Його товщина – 11 сантиметрів, а довжина і ширина сягають декількох метрів.

Передбачається, що корпус зонда розігріватиметься до температур близько 1500 градусів Кельвіна і піддаватиметься дії потоку радіації, що перевищує фон на Землі у майже 500 разів.