UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шахраї, які створили криптовалюту за «Грою в кальмара», заробили 3,3 мільйона доларів

Криптовалюта стрімко злетіла в ціні, а згодом обвалилася.

Наприкінці жовтня на криптовалютних біржах почали продавати криптовалюту Squid, творців якої надихнув надпопулярний серіал "Гра в кальмара". Але, як виявилося, ця криптовалюта є шахрайською схемою, повідомляє Gizmodo.

Як зазначає видання, те, що це шахрайство, було зрозуміло від початку, оскільки інвестори могли купити криптовалюту, але не могли її продати. Як зазначає "Медуза", передбачалося, що монета призначається для гри Squid Game. Покупці могли потім обміняти монети на [blink title="фіатні гроші" headinfo="Фіатні гроші"]Гроші, які друкує держава[/blink], коли буде запущено гру. Цього так і не сталося.

Згідно з даними сайту CoinMarketCap, 1 листопада ціна Squid перевищила 2,8 тисяч доларів за монету, а потім обвалилася практично до нуля.

Gizmodo підкреслює, що історія з криптовалютою супроводжувалася безліччю сумнівних знаків. Так, офіційний сайт був створений три тижні тому, на ньому було багато орфографічних та граматичних помилок. Він зник після повідомлень про шахрайську схему, як і створені зловмисниками соцмережі.

Читайте також: Майнери криптовалют переїхали з Китаю в США

До інших тривожних знаків у виданні відносять те, що в Telegram-каналі було закрито можливість коментувати, а в Twitter – відповідати на повідомлення. Разом з тим це не завадило деяким провідним світовим ЗМІ випустити некритичні матеріали про те, що вартість криптовалюти за кілька днів зросла на 83000%.

"Медуза" зазначає, що після обвалу Squid творці монети повідомили у своєму Telegram-каналі, що хтось намагається зламати проєкт протягом кількох днів. "Команда Squid Game не хоче продовжувати роботу над проєктом, оскільки ми засмучені діями шахраїв і пригнічені стресом", - йшлося в їхній заяві. Вони пообіцяли, що скасують усі обмеження на транзакції з криптовалютою, а "Squid Game вийде на новий етап автономії".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Про причини, популярності "Гри в кальмара" у аудиторії, а також про те, чому вона стала мемотворчbv явищем, читайте в статті Олега Покальчука "Борщ з кальмара" на ZN.UA.