UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура Німеччини почала розслідування відносно Цукерберга і інших менеджерів Facebook

Топ-менеджмент компанії підозрюють у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Прокуратура Німеччини почала розслідування відносно засновника соціальної мережі Facebook Марка Цекурберга, який підозрюється в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, повідомляє Der Spiegel.

За інформацією видання, серед підозрюваних також виявилася менеджер компанії Шеріл Сандберг, головний лобіст компанії Річард Аллан і його берлінська колега Єва-Марія Киршзипер.

Розслідування ініційоване за скаргою адвоката з Вюрцбурга (земля Баварія) Чан-Джо Юня, який звинувачує топ-менеджмент компанії в заохоченні поширення закликів до вбивств, погроз насильства, висловлювань, що заперечують голокост, і в інших злочинах.

Читайте також: Facebook запустив платний корпоративний чат Workplace

Адвокат стверджує, що компанія не видаляє пости, які суперечать законодавству, і він вже підготував відповідні матеріали для прокуратури Мюнхена.

У березні цього року Федеральне відомство з картелів порушило справу щодо американської компанії Facebook Inc. USA, а також її ірландської "дочки" і німецького представництва Facebook Germany GmbH. Мова йде про умови користувальницького договору для учасників соцмережі, що стосуються використання компанією особистих даних користувачів.