UA / RU
Підтримати ZN.ua

Покриття інтернету Starlink розширили на Антарктику

Тепер супутниковий інтернет доступний на американській антарктичній станції.

Зону покриття інтернетом Starlink розширили на один з найвіддаленіших куточків планети – Антарктиду, повідомляє Space.com. Тепер супутниковий інтернет доступний на станції Мак-Мердо, дослідному центрі Антарктичної програми США.

У SpaceX заявили, що наразі інтернет Starlink доступний на семи континентах.

Читайте також: Що чекало б Україну, якби Маск не допоміг зі Starlink: Світовий банк підрахував збитки українського телеком-ринку

На даний момент компанія запустила вже понад 3200 апаратів системи, що знаходяться на низькій навколоземній орбіті. Надалі очікується, що до сузір'я входитиме ще більша кількість супутників: зараз компанія має дозвіл на запуск 12 тисяч, але вона хоче розширити своє угруповання до 30 тисяч апаратів.

У наступному році SpaceX планує розпочати запуск Starlink Version 2, вони більші і потужніші, ніж існуюча модифікація. За словами Ілона Маска, апарати наступного покоління матимуть змогу передавати послуги безпосередньо на смартфони.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ілон Маск вперше активував інтернет Starlink над територією нашої країни.

Система Starlink від Маска допомагає українській армії відслідковувати та знищувати окупантів. Супутниковий зв'язок активно використовується в армії для комунікації у важкодоступних місцях – Starlink значно покращив цей процес.