UA / RU
Підтримати ZN.ua

Організація з США вимагає видалити Telegram з Google Play

Раніше ця ж організація висунула таку вимогу Apple.

Президент американської організації «Коаліція за безпечний інтернет» Марк Гінсберг подав позов до холдингу Alphabet, материнської компанії Google. Він вимагає, щоб суд зобов'язав компанію видалити месенджер Telegram з Google Play, повідомляє «Медуза».

За словами Гінсберга, месенджер сприяє поширенню екстремізму та антисемітизму, а також використовується для розсилки загроз і координації насильства на расовому ґрунті. Він також зазначає, що після штурму Капітолію Google видалив популярну у прихильників Дональда Трампа соцмережу Parler, але не став робити цього з Telegram.

Раніше Гінсберг подав аналогічний позов проти компанії Apple.

Засновник Telegram Павло Дуров ці позови ніяк не коментував. Разом з тим, він зазначив, що месенджер заблокував сотні закликів до насильства в США.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: За останні тижні месенджер WhatsApp втратив мільйони користувачів

6 січня у Вашингтоні прихильники Дональда Трампа вийшли на протести проти результатів президентських виборів, на яких переміг демократ Джо Байден. Під час акції протесту відбулися зіткнення з правоохоронцями, невідомі змогли прорватися до будівлі Капітолію.

Через інцидент засідання парламенту США, на якому мали затвердити результати президентських виборів, довелося призупинити, а будівлю Конгресу закрили на вхід і вихід. Після перерви в засіданні Конгрес США все ж затвердив перемогу Джо Байдена в президентських перегонах.

На протестах у Вашингтоні загинули п'ятеро людей, ще півсотні дістали поранення. Понад 60 учасників протесту затримала поліція. Через штурм Капітолію відкрили 25 справ про внутрішній тероризм.