Японська компанія Suntory має намір відправити на Міжнародну космічну станцію три види віскі, витриманих протягом 10, 18 і 21 року, де алкоголь пробуде близько року, після чого буде повернутий на Землю.
Як повідомляє Agence France-Presse, дегустатори припускають, що перебування на борту МКС в умовах невагомості і постійної температури зроблять смак напою більш насиченим.
Як тільки віскі повернеться на Землю, дегустатори перевірять, наскільки справдились їх очікування, а науковці вивчать зміни, яких зазнав напій. Представники компанії заперечують використання цього віскі в комерційних цілях.
"В даний момент ми не розглядаємо використання результатів цього експерименту в комерційних цілях", - йдеться в повідомленні.
Раніше повідомлялося, що ентузіасти шведського колективу Eyes in space ("Очі в космосі") запустили в небо повітряну кулю з прикріпленою камерою, щоб запросити "будь-кого" у космічну подорож.