UA / RU
Підтримати ZN.ua

Науковці протестували віскі, що побувало у космосі

Тести показали, що за проведений на орбіті час "космічне" віскі значно змінилося порівняно зі збереженим на Землі контрольним зразком.

Дослідники протестували зразок віскі, який повернувся після трирічного перебування на Міжнародної космічної станції (МКС).

Як повідомляє The Guardian, тести показали, що за проведений на орбіті час "космічне" віскі значно змінилося порівняно зі збереженим на Землі контрольним зразком.

Властиві напою димні ноти більш повно розкрилися, і смак став складнішим. Виробники напою, які брали участь у тестах, відзначили, що їм досі не вдавалося отримати таку комбінацію смакових відтінків у своєї продукції.

Віскі привезли з орбіти восени 2014 року. На МКС його доставили в жовтні 2011-го, щоб вивчити, як невагомість впливає на процес дозрівання напою. Надісланий зразок представляв собою невитриманий віскі разом з частинками дубового вугілля. Він був проведений з шотландської віскікурні Ардбег на південному узбережжі острова Айла. Аналогічний зразок протягом усього терміну польоту залишався на віскікурні на Землі.

Читайте також: Космонавт NASA зробив фото світанку з борту МКС

Раніше повідомлялося, що японська компанія Suntory має намір надіслати на Міжнародну космічну станцію три види віскі, витриманих протягом 10, 18 і 21 року, де алкоголь пробуде близько року, після чого буде повернутий на Землю.