UA / RU
Підтримати ZN.ua

NASA відправить імена всіх охочих до супутника Юпітера: як долучитись

Викарбувати своє ім’я на мікрочипі можна безкоштовно.

У жовтні 2024 року NASA відправить космічний апарат Europa Clipper із дослідницькою місією на супутник Юпітера Європу. На борту розмістять мікрочип з іменами всіх охочих. 

«Надішліть своє імʼя до Юпітера на борту Europa Clipper. А ми за допомогою електронного променя викарбуємо ваше імʼя, імена ваших друзів та членів сімʼї, навіть імʼя вашого домашнього улюбленця на спеціальному чипі. Вартість: $0.00», — йдеться в повідомленні NASA в соцмережі X.

Читайте також: Перед Гелловіном: «Юнона» показала моторошне «обличчя» на Юпітері
 

Як відправити своє ім’я

Щоб опинитись «на борту» потрібно вказати імʼя, прізвище, електронну пошту, країну проживання та поштовий індекс за посиланням. 

Космічний корабель Europa Clipper пройде 1,8 мільярда миль (2,9 мільярда кілометрів), щоб розміститись на орбіті навколо Юпітера. Він проведе детальну розвідку супутника Юпітера Європи. Вчені роблять припущення, що під крижаною корою супутника може існувати океан рідкої води, в якому можуть бути сприятливі умови для життя. 

На космічному судні разом з чипом з іменами вирушить вірш американської поетки-лауреатки Ади Лімон In Praise of Mystery: A Poem for Europa, який присвячений людській допитливості й бажанню досліджувати прекрасне. 

Раніше NASA опублікувало найдетальніший знімок Європи. Знімок зробила космічна станція "Юнона". Вона стала першим апаратом, який здійснив зближення з Європою, за останні 20 років.