UA / RU
Підтримати ZN.ua

NASA показало відео сонячного затемнення, зняте з космосу

Затемнення могли спостерігати й астронавти МКС.

NASA опублікувало фото та відео повного сонячного затемнення 8 квітня, зняте з космосу. За явищем могли спостерігати астронавти, що перебувають на борту Міжнародної космічної станції (МКС).

Читайте також: "Комета диявола" мчить до Сонця: як її можна побачити

Як зазначає Forbes, мешканці Північної Америки, які могли побачити фазу повного затемнення, спостерігали за появою «дірки в небі» на місці Сонця, яке закрило тінь Місяця. Але з космосу затемнення виглядає не так. Це чорна тінь, що рухається Землею.

Астронавти МКС, які рухаються навколо планети на висоті понад 400 кілометрів, зняли на відео тінь Місяця, що ковзала поверхнею Землі. Їм вдалося отримати зображення темної тіні, що рухається над південним сходом Канади. Знімок зробили астронавти Метью Домінік та Джанетт Еппс.

Нагадаємо, наступне повне сонячне затемнення відбудеться 12 серпня 2026 року, але воно пройде переважно над Північним Льодовитим океаном. Повне затемнення, коли Місяць повністю затьмарить сонячне світло, буде видно вздовж шляху, що пролягає через Росію, в східній Гренландії, на західному узбережжі Ісландії, Іспанії і крихітній частині Португалії.