UA / RU
Підтримати ZN.ua

NASA опублікувало знімок активної області на Сонці

На Сонці зафіксовано невеликі спалахи.

Обсерваторія сонячної динаміки NASA передала на Землю знімок активного регіону на Сонці, на якому можна помітити невеликі спалахи і лінії магнітного поля. Як повідомляється на сайті агентства, активний регіон на зірці опинився в центрі уваги обсерваторії 23-25 травня цього року. Знімок був зроблений 23 травня.

Активні регіони - це області інтенсивної магнітної енергії. Лінії поля підсвічуються зарядженими частинками, що обертаються уздовж них. Як відзначають дослідники, лінії магнітного поля дуже великі, їхній діаметр в кілька разів перевищує діаметр Землі.

Знімок був зроблений в ультрафіолетовому діапазоні.

23 травня астрономи заявили про те, що очікують зростання активності Сонця і появи спалахів на зірці. До цього останній сонячний спалах рівня C (мінімальний клас, що впливає на Землю) спостерігався ще 30 березня, тобто спалахи на Сонці були відсутні майже два місяці.

Нагадаємо, 6 вересня на Сонці був зареєстрований найпотужніший за 12 років спалах. На даний момент рекордсменом є спалах Х28, який був зареєстрований у 2003 році. Зареєстрований у 2017 році спалах посів восьме місце за всю історію спостережень.