UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині почали будувати завод для виготовлення БПЛА

Почнуть з випуску техніки за турецькою технологією, у перспективі - власне українські безпілотники.

У місті Васильків Київської області почали будувати завод для виробництва безпілотних літальних апаратів (БПЛА), повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Будівництво відбувається спільно з Туреччиною. На заводі збираються виготовляти турецькі безпілотники типу Anka і у перспективі - власне українські.

«Зокрема, може йтися про реактивні безпілотники, які є перехоплювачами. Вони здатні протидіяти іншим БПЛА і навіть пілотній авіації. На них будуть українські двигуни та турецька авіоніка: корпус і так далі», – розказав Арестович.

Читайте також: Павло Барбул розповів, що українські БПЛА перспективніші за Байрактари — ЗМІ

За його словами, першу партію безпілотників планують випустити на заводі вже до кінця 2022 року.

До слова, на початку жовтня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна готова розпочати виробництво безпілотників Bayraktar. 26 жовтня ЗСУ вперше застосували ударні дрони Bayraktar у зоні ООС у відповідь на вогонь російських окупантів. У ході проведення операції Bayraktar керованою ракетою знищив російську гаубицю, після чого решта російських розрахунків стрімко ретирувалися з поля бою. Після візиту українського Bayraktar російська батарея вогонь більше не відкривала.