UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Хмельниччині археологи знайшли сліди поселення VII століття до нашої ери

Артефакти знаходились на глибині у 8 метрів під землею.

Команда археологів у Хмельницькій області розкопала оборонні мури, що належали замку, який зруйнували в 1930-ті роки ХХ століття, повідомляє "Суспільне".

Також в невеличкому місті Городок знайшли фундамент старовинної дзвіниці, яка була частиною костелу Святої Анни, однак нині на місці дзвіниці зведений двоповерховий будинок. 

Керівник експедиції, кандидат історичних наук Павло Нечитайло додає, що у приватному дворі виявили сліди поселення VII століття до нашої ери.

Читайте також: У Великій Британії археологи розкопали "втрачений" монастир VIII століття

Там були залишки кам’яних мурів замку ранньоскіфської доби, який простояв з ХIV століття до другої половини XVIII століття, доки його не розібрав на будматеріали тодішній власник Городка Ян Замойський.

Окрім цього, археологи прокопали вглиб 8 метрів та знайшли ужиткові речі, попри значну руйнацію земляного шару через інтенсивну господарську діяльність на цьому місці. Також знайшли один фрагмент імпортної кераміки, яку доставили на береги Смотрича з-під міста Кінахайя (нині територія Туреччини). 

Нині проведення розкопок заморозили, а відновлять тоді, коли команді археологів виділять на це кошти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Нагадаємо, що біля Запоріжжя археологи розкопали залишки житла віком понад 30 тисяч років. На стоянці доби верхнього палеоліту в низов'ях Дніпра виявили сліди незвичайного стародавнього будинку.