UA / RU
Підтримати ZN.ua

Microsoft представила платформу для взаємодії людей в доповненій або віртуальній реальності

Платформа дозволить користувачам створювати віртуальні аватари, а згодом - використовувати фотореалістичні голограми.

Microsoft представила платформу для взаємодії людей в доповненої або віртуальної реальності Mesh. Новий продукт компанія показала на конференції Ignite, повідомляється на сайті Microsoft.

Платформа дозволить користувачам створювати віртуальні аватари, а згодом - використовувати фотореалістичні голограми, очікують в компанії. Знаходяться далеко один від одного колеги за допомогою Mesh зможуть проводити в віртуальної реальності наради, а дизайнери або інженери отримають можливість разом працювати у віртуальному просторі над 3D-моделями чого завгодно - «від велосипедів до елітних меблів, двигунів літаків або нових спортивних стадіонів», відзначили в Microsoft.

Крім того, віртуальну платформу можна буде використовувати і для навчання: за допомогою неї учні будуть дізнаватися про електромобілі або анатомії людини, в формі аватарів розбираючи віртуальний двигун або вивчаючи, що знаходиться під віртуальними м'язами.

У січні джерела Bloomberg повідомили, що Apple планує випустити шолом віртуальної (VR) і доповненої (AR) реальності. За інформацією агентства, перший продукт в лінійці компанії буде дорогим і нішевим. Пристрій в основному буде працювати з віртуальною реальністю і відображати тривимірну цифрову середу для ігор, перегляду відео та спілкування, в той час як функції доповненої реальності будуть більш обмеженими.

У продаж шолом від Apple надійде в продаж у 2022 році і буде конкурувати з Oculus від Facebook і PlayStation VR від Sony, повідомили співрозмовники Bloomberg. Такі ж терміни назвали джерела The Information. За їх словами, девайс буде коштувати близько $3 тис. (Близько 227 тис. Руб.). Шолом оснастять двома дисплеями з роздільною здатністю 8К, більш ніж десятьма камерам і датчиками для стеження за рухом очей. Управляти шоломом Apple можна буде за допомогою пристрою, який можна буде носити на пальці, дізнався The Information.

Читайте також: Президент Microsoft повідомив про масові атаки на американські відомства з боку Росії

Дослідники зі шведського Технічного університету Чалмерса показали, що з допомогою доповненої реальності можна вдвічі знизити фантомні болі в втрачених кінцівках.