UA / RU
Підтримати ZN.ua

Материнська компанія Google перетнула вартість у 2 трильйони доларів

Це вже третя компанія з подібною капіталізацією

Alphabet Inc., материнська компанія Google, посіла місце у трійці лідерів із капіталізації у світі. Її вартість перевищила позначку 2 трильйони доларів. Про це повідомляє Bloomberg.

8 листопада звичайні тикети акцій компанії (клас А) додали 1,2% до вартості й досягли рівня 3008,1 долара за акцію. Це зростання призвело до того, що капіталізація Alphabet вперше досягла 2 трильйони доларів.

Крім Alphabet у світі існує лише дві компанії з ринковою оцінкою понад 2 трильйони доларів: Apple та Microsoft. Видання уточнює, що зростання акцій компанії та капіталізації стало можливим завдяки відновленню надходжень від цифрової реклами та зростанню хмарного бізнесу.

Alphabet є найкращою серед п'яти найбільших технологічних акцій США за обсягом продажів цього року. Як зазначає Bloomberg, подорожчання акцій на 70% зумовлено переважно зростанням рекламного бізнесу Google.

Компанію називають майже одностайним фаворитом на Волл-стріт через зростання монетизації YouTube, а також зростання прибутковості хмарних сервісів компанії.

Також 26 жовтня Alphabet розкрила свої фінансові результати в третьому кварталі, які виявилися вищими за оцінки аналітиків.

Читайте також: Капіталізація Tesla перевищила трильйон доларів

Раніше повідомлялося, що компанія Apple повернулася на перше місце в рейтингу найдорожчих брендів світу, збільшивши свою вартість на 87% або $263,4 млрд.