UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маска Lian досліджує відносини між реальним та онлайновим «я»

Маска використовує штучний інтелект, щоб реагувати на ваші емоції.

© JANN CHOY
© JANN CHOY
© JANN CHOY
© JANN CHOY

Випускник Лондонського університету мистецтв Central Saint Martins Янн Чой створив надувну маску під назвою Lian, яка реагує на поведінку в мережі в реальному часі. Повідомляє dezeen.

Це хвилинне відео демонструє винахід у дії.

Lian – це експериментальна маска, яка досліджує стосунки між нашими онлайн-персонами та офлайн-самосвідомістю. Концепція та дизайн значною мірою натхненні китайським оперним мистецтвом зміни осіб та онлайн-аватарами. Маска Lian поєднує культурну традицію із сучасними технологіями.

«Як уродженець цифрових технологій, я знайомий із цим поділом онлайн та офлайн "я". Інтернет-ландшафт – це опера, а аватари – це онлайн-персони. В індуїзмі аватар – це матеріальне уявлення божества Землі. Його етимологія еволюціонувала від матеріального уявлення до нематеріального віртуального. Спостереження за тим, як люди зображують різні особистості в Інтернеті, нагадало мені про традиційне китайське оперне мистецтво bian lian – вид мистецтва, який зачаровував мене з дитинства» – розповів Ян Чой.

JANN CHOY

Bian lian, що прямо перекладається як «змінює обличчя», – це піджанр китайської опери. Артисти носять кілька сміливих масок, кожна з яких представляє різні емоції. Під час вистави актори, начебто, миттєво перемикаються між масками.

Читайте також: Говорити сьома мовами одразу: NVIDIA презентувала платформу для створення аватарів

І щоб ми не поринули остаточно у віртуальний світ Instagram почав тестувати функцію «зроби перерву». Додаток буде нагадувати про закінчення ліміту часу на перегляд стрічки і запропонує перепочити - зробити кілька глибоких вдихів, а також послухати музику або зробити щось з to-do листа.