UA / RU
Підтримати ZN.ua

Марк Цукерберг став другою найбагатшою людиною в світі

Вище лише Маск.

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг на сьогодні є другою найбагатшою людиною в світі, обігнавши Джеффа Безоса і Бернара Арно. За даними рейтингу мільярдерів Bloomberg, Цукерберг із особистим статком у 206 мільярдів доларів поступається лише Ілону Маску.

Останні дані Bloomberg Billionaire Index показують, що Цукерберг цього року збільшив свій статок більше, ніж будь-який мільярдер - на колосальні 78,1 мільярда доларів. Він приєднався до клубу з недосяжною вартістю 200 мільярдів доларів, до якого входять лише двоє інших членів: генеральний директор Tesla та X Маск із 256 мільярдами доларів, а також засновник Amazon Безос із 205 мільярдами. 

Бернар Арно, генеральний директор люксового бренду LVMH, нещодавно залишив клуб зі статками в 193 мільярди доларів.

Основна частина багатства 40-річного Цукерберга, який у 2004 році запустив Facebook, це акції Meta Platforms, які цьогоріч зросли на більш ніж 72%.

У п’ятницю акції Meta зросли на 2,26% і закрилися на рекордно високому рівні в $595,94.

Meta управляє популярними платформами соціальних медіа Facebook, Instagram і Threads, а також програмою обміну миттєвими повідомленнями WhatsApp.

Виступаючи 25 вересня на заході Meta Connect 2024, Цукерберг сказав, що Meta AI на шляху до того, щоб стати найбільш використовуваним помічником у світі.

«У нас майже 500 мільйонів активних користувачів щомісяця і ми ще навіть не запустилися в деяких великих країнах», — сказав Цукерберг, маючи на увазі країни Європейського Союзу.

Цукерберг — не єдиний технологічний магнат, чиї статки цього року різко зросли. Дженсен Хуанг, генеральний директор Nvidia, та Ларрі Еллісон, співзасновник Oracle, у 2024 році додали у вартості 63,5 і 55,9 мільярдів доларів США відповідно.