UA / RU
Підтримати ZN.ua

Магнітна буря: у вихідні вчені очікують «удар» по Землі

До планети мчить потік сонячного вітру.

У суботу, 5 листопада, Землю може покрити магнітна буря. Як повідомляє сайт відстеження космічної погоди Spaceweather, очікується, що буря буде слабкою, класу G1.

Вона буде пов'язана з потоком сонячного вітру, який зіткнеться з магнітним полем Землі. Джерелом цього сонячного вітру є екваторіальна діра, зафіксована в атмосфері Сонця.

Про те, що 5 листопада Землю може накрити магнітна буря, свідчать і дані Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, в яких дано прогноз на 28 днів.

Читайте також: Апарат ESA наблизився до Сонця та передав на Землю нові знімки

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною інтенсивністю, які можуть тривати від кількох годин за кілька днів. Такі події можуть впливати на роботу систем зв'язку та призвести до технічних збоїв.

Магнітні бурі впливають і на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Так, людина може відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, дратівливість, безсоння, біль у м'язах тощо.

Нагадаємо, 27 вересня Землю накрила магнітна буря, яка стала несподіванкою для вчених, оскільки жодних геомагнітних збурень цього дня не очікувалося.