UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комісія ЄС призупиняє співпрацю з російськими організаціями у галузі досліджень, науки та інновацій

Виплати за чинними контрактами вже зупиняються.

Комісія ЄС припиняє будь-яку співпрацю з російськими організаціями в галузі досліджень, науки та інновацій, а також не укладатиме нових контрактів та угод у рамках програми «Горизонт Європа». Про це повідомила Єврокомісар Марія Габріель.

Виплати за чинними контрактами вже зупиняються. Усі поточні проекти в рамках програм "Горизонт Європа" та "Горизонт 2020", в яких беруть участь російські дослідницькі організації, перевіряються.

Водночас пані Габріель доручила запровадити максимальну гнучкість у реалізації проектів Erasmus+ щодо українських студентів та працівників українських ЗВО.

Єврокомісар повідомляє, що українським студентам буде запропоновано доступні варіанти трансферу для виїзду за кордон, надана підтримка з урахуванням їхніх потреб та гарантована безпека.

Крім того, провідна торгова асоціація «Цифрова Європа», що об'єднує понад 36 тисяч підприємств, включає 96 корпорацій та 39 національних торгових асоціацій з усієї Європи, наполягає на негайній кіберпідтримці України, яку вони готові надавати.

Читайте також: Знакове рішення: Єврокомісія зарахувала атомну енергетику та газ до «екологічно стійких»

Раніше повідомлялося, що найбільші VPN-сервіси світу, такі як KeepSolid та ProtonVPN припинили співпрацю з країною-агресором – Російською Федерацією. Наголошується, що це було зроблено на прохання Кіберполіції України.

Крім цього, сервіси KeepSolid, ProtonVPN, Windscribe здійснюють фільтрацію трафіку та блокують пропагандистські сайти РФ.