UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китайське національне космічне управління опублікувало кольорові фото Місяця

Фото були зроблені міжпланетною станцією Чан'е-3 і місяцеходом Юйту.

Опубліковані фото Місяця, зібрані китайськими космічними апаратами

Китайське національне космічне управління відкрило доступ до даних, які були зібрані китайськоюої автоматичною міжпланетною станцією Чан'е-3 і місяцеходом Юйту. Інформація про це була опублікована в блозі головного редактора Планетарного суспільства.

На опублікованих кольорових знімках можна помітити місячні пейзажі, сліди від коліс місяцехода на реголіті, окремі булижники, АМС Чан'е-3 і Юйту. Як повідомляє автор блогу, їй вдалося завантажити близько 35 гігабайт даних з двох камер.

Читайте також: Місяць з'явився в результаті "лобового зіткнення" Землі з іншою планетою - вчені

Юйту - перший за 40 років планетохід, що працює на Місяці. Попереднім був радянський Місяцехід-2, який сів на поверхню Місяця в січні 1973 року і пропрацював чотири місяці. Юйту був запущений 1 грудня 2013 року в складі китайської космічної місії Чан'е-3 і здійснив посадку 14 грудня у Море Дощів.

N+1

Раніше повідомлялося про те, що лунохід Юйту виявив на Місяці новий тип грунту. Знахідка дозволяє припустити, що поверхня Місяця відрізняється більшим різноманіттям, ніж вважалося до цього, і дозволить полегшити майбутні спостереження з супутників.