UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Хаббл» зробив знімок галактик, що «б'ються»

Галактики знаходяться на відстані 220 мільйонів світлових років від Землі.

Вчені за допомогою телескопа «Хаббл» отримали знімок двох галактик, які ніби б'ються одна з одною. Об'єкт, що потрапив на знімок, отримав назву Arp 86, він знаходиться на відстані 220 мільйонів світлових років від Землі, повідомляється на сайті обсерваторії.

Об'єкт складається з двох галактик: NGC 7752 (більша, що домінує на знімку) і NGC 7753 (менший компаньйон). Боротьба між цими двома галактиками призведе до сумного фіналу для меншої з них. В кінцевому підсумку вона буде або викинута в межгалактичне середовище, або ж буде поглинена своєю більшою сусідкою.

«Хаббл» спостерігав за Arp 86 в ході масштабного проєкту з пошуку зв'язку між молодими зірками і хмарами холодного газу, в яких вони утворюються. Телескоп спостерігав за скупченнями зірок і хмарами пилу і газу в різних середовищах, які знаходяться в оточуючих галактиках.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: «Хаббл» знайшов сліди постійної водяної пари в атмосфері однієї з півкуль Європи

Раніше астрономи за допомогою телескопа «Хаббл» отримали знімок двох галактик, які ніби злилися в танці. Галактики настільки тісно пов'язані, що у них навіть є одне спільне ім'я - Arp 91.