UA / RU
Підтримати ZN.ua

Х дозволяє розміщувати на платформі контент для дорослих

Користувачі, які захочуть поширювати такий контент, мають позначати це в публікаціях. 

Соцмережа X (раніше Twitter) змінила свою політику та офіційно дозволилп  вміст для дорослих, включаючи порно та деякі інші графічні матеріали, пише The Verge.

Нові правила дозволяють людям публікувати[blink title="NSFW-контент" headinfo="NSFW-контент"]NSFW (скорочено від Not suitable/safe for work, дослівний переклад українською: Небезпечно для роботи) — інтернет-сленг, який використовується в електронній пошті, відео та в інтерактивних формах спілкування, щоб позначити адреси ресурсів чи гіперпосилання, що містять оголеність, порнографію чи ненормативну лексику, які глядачеві можливо не дуже хотілося б відкривати в публічному місці чи у формальній обстановці, наприклад на роботі)[/blink], зокрема зображення та текст для дорослих на X, якщо вони створені та розповсюджені за згодою та чітко позначені. Соціальна мережа заявила, що обмежить доступ для дітей, а також тих дорослих, які не хочуть це бачити.

Нові правила X чинні до всього вмісту для дорослих, незалежно від того, створено штучним інтелектом, фотографіями чи анімацією.

Водночас, X досі забороняє сексуальне насильство, а також усе, що є «надмірно кривавим». Під забороною  також пости, які підбурюють або погрожують насильством.

В оновлених правилах компанія соціальних медіа зазначила, що сексуальність може бути «законною формою художнього вираження», і що дорослі мають право створювати та взаємодіяти з контентом, який відображає їхні переконання щодо сексу.

За замовчуванням користувачі, яким ще не виповнилося 18 років або які не вказали дату народження, не можуть переглядати матеріали NSFW. Нові правила також забороняють контент, який «пропагує експлуатацію, відсутність згоди, об’єктивізацію, сексуалізацію або нанесення шкоди неповнолітнім, а також непристойну поведінку».

Ілон Маск послабив обмеження вмісту на платформі після того, як він купив Twitter у 2022 році. Зокрема, попри осуд та заперечення, він знову дозволив на платформі ворожі висловлювання та дезінформацію. Нещодавно X тестував розміщення вмісту для дорослих через спеціальні спільноти.

Читайте також: З Х (Twitter) зникла функція скарги на дезінформацію про вибори – Reuters

Ця стратегія може допомогти X монетизувати порнографію, сприяючи створенню навколо неї спільнот, зокрема за допомогою платних підписок. Однак це також ризикує викликати пильну увагу з боку урядів, які стурбовані потенційним розміщенням створених без згоди матеріалів.