UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія запропонує лідерам G7 правила регулювання діяльності розробників генеративного ШІ — Bloomberg

Кішіда застереже від здатності генеративного ШІ створювати складні зображення та інформацію, які можуть ввести в оману громадськість.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда оприлюднить плани щодо регулювання діяльності розробників генеративного штучного інтелекту під час виступу в понеділок, 9 жовтня, у Кіото. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: The Economist: Як штучний інтелект вплине на вибори у 2024 році?

Правила спрямовані на боротьбу з дезінформацією, допомагаючи громадськості розрізняти зображення та інформацію, створені штучним інтелектом, від тих, що не є такими, писала газета Yomiuri Shimbun. Керівні принципи можуть бути запропоновані вже цієї осені під час онлайн-зустрічі G7.

Кішіда підкреслить важливість збалансованого регулювання і застереже від здатності генеративного ШІ створювати складні зображення та інформацію, які можуть ввести в оману громадськість і загрожувати економіці.

Читайте також: OpenAI досліджує створення власних чіпів штучного інтелекту

Раніше повідомлялося, що міністри цифрових технологій країн G7 узгодили п'ять принципів розвитку гнучких форм управління новими технологіями, такими як штучний інтелект, на тлі швидкого поширення використання чат-ботів на основі ШІ по всьому світу.

Швидкі темпи розвитку ШІ підкреслили необхідність міжнародних стандартів для управління цією технологією, і багато країн посилили регулювання використання ChatGPT від OpenAI через побоювання щодо конфіденційності.