UA / RU
Підтримати ZN.ua

Intel вирішив відстрочити будівництво заводу з виробництва чіпів у Німеччині - хоче більше коштів від держави

Проте ЄС ставить перед собою амбітну мету виробляти 20% світових чіпів до 2030 року.

Intel Corp. відкладе заплановане будівництво свого заводу з виробництва чіпів у Німеччині та домагатиметься збільшення державних субсидій, повідомляє Bloomberg з посиланням на Volksstimme.

Читайте також: Німеччина блокує продаж заводу з виробництва чіпів китайському інвестору

Американський чіпмейкер на початку цього року оголосив про плани будівництва мегаоб'єкта вартістю 17 млрд євро в Магдебурзі. Будівництво мало розпочатися до середини 2023 року, і уряд планував виділити 6,8 млрд. євро як державну допомогу.

Тепер вартість зросла до 20 млрд. євро. Тому Intel вже не планує точної дати початку будівництва і хоче, щоб уряд Німеччини збільшив субсидії.

Хоча Intel не робила жодних офіційних заяв про затримку, у суботньому релізі йдеться, що "багато змінилося" відколи компанія розкрила плани з будівництва в Магдебурзі. "Геополітичні проблеми стали більш серйозними, попит на напівпровідники знизився, а інфляція та рецесія підривають світову економіку", - йдеться у релізі.

Йдеться також, що поки “компанія стежить за ситуацією і порівнюватиме інвестиції з ринком". "Ми не можемо передбачити відновлення ринку, але ми точно знаємо, що він відновиться, як це завжди відбувалося в минулому після циклу спаду", - оптимістично запевняють автори. релізу.

Європейський союз ставить перед собою амбітну мету виробляти 20% світових чіпів до 2030 року. Закон про чіпи все ще проходить через законодавчий процес, але вже спонукав низку компаній зробити інвестиції, серед яких Intel була найбільшою. Високі ціни на енергоносії, спад на ринку та навіть субсидії в рамках закону США про зниження інфляції можуть поставити під загрозу ці плани.

Читайте також: Південнокорейський виробник мікросхем може піти з Китаю

Нагадаємо, 7 грудня президент Байден заявив про повернення виробництва напівпровідників у США. Таку заяву він зробив у зв'язку з початком будівництва гігантського будівництва заводу з виробництва напівпровідників в Аризоні. Завод будується за проектом тайванської компанії TSMC - найбільшого у світі виробника передових мікрочіпів.