UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск хоче створити на Марсі місто, яке не буде залежати від Землі

Таке місто необхідно побудувати до масштабного катаклізму на нашій планеті.

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск заявив про те, що думає над створенням на Марсі абсолютно самодостатнього міста, виживання якого не буде залежати від зв'язків із Землею. Він вважає, що створити таке місто необхідно до масштабного катаклізму на нашій планеті, повідомляє The Independent.

«Цивілізація не виглядає суперсильною, зараз вона здається доволі хиткою», - додав Маск. Він вважає, що самодостатність була б найвищим критерієм успіху будь-якої місії з колонізації Марса.

«Корисно мати на меті створення самодостатнього міста на Марсі. Не просто кількох людей або бази, самодостатнього міста», - заявив Маск. Він також додав, що серйозним випробуванням стане те, чи зможе вижити місто на Марсі, якщо кораблі з Землі більше не зможуть до нього дістатися. Якщо ні, «значить ми не в безпечному місці».

За словами Маска, ситуація, при якій місто на Марсі може залишитися без підтримки з нашої планети, можлива з кількох причин. Серед них - падіння комети на Землю, виверження супервулкану і «ядерний армагеддон». «Все дійсно може дійти до цього: чи збираємося ми побудувати самодостатнє місто на Марсі до Третьої світової війни або після? І я думаю, що ймовірність його створення після Третьої світової - я сподіваюся, що ніякої Третьої світової не буде - але ймовірність цього низька, тому ми повинні постаратися створити самодостатнє місто до Третьої світової війни», - заявив Маск.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Ілон Маск анонсував випробування нового прототипу ракети Starship

Раніше вчені заявили про те, що найбезпечнішим місцем для майбутньої бази на Марсі може стати Рівнина Еллада. Лавові трубки, які розташовуються тут, зможуть захистити людей від впливу радіації.