UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Хаббл" зробив знімок Юпітера

На знімку можна побачити Велику червону пляму на поверхні планети.

"Хаббл" зробив новий знімок Юпітера
Вчені за допомогою телескопа "Хаббл" отримали новий знімок найбільшої планети Сонячної системи – Юпітера. Як наголошується на сайті NASA, знімок був зроблений телескопом 3 квітня.

Дослідники відзначають, що на даний момент Юпітер знаходиться у найближчій точці до Землі і прямо навпроти Сонця відносно нашої планети. Це означає, що Земля, Сонце і Юпітер утворюють пряму лінію, а наша планета знаходиться по середині між газовим гігантом і зіркою.

На знімку можна побачити Велику червону пляму – величезний ураган на поверхні Юпітера, розміри якого перевищують розміри Землі. Як відзначають дослідники, розміри урагану поступово зменшуються з 1800 років. Причини подібного стану речей вчені пояснити не можуть.

Раніше вчені припустили, що Юпітер викинув з Сонячної системи іншу велику планету. На думку вчених, зникла планета ставилася до того ж класу, що і Нептун і Уран. Вона була гігантом, але не газовим гігантом, як Юпітер і Сатурн, а крижаним – набагато більш щільним і масивним. Юпітер міг викинути цю планету Сонячної системи під час близького сходження.