UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глобальне потепління зробить деякі країни непридатним для життя – CNN

Американські вчені дійшли висновку, що першими несумісними з життям стануть країни Перської затоки.

Американські вчені з Університету Лойола Мерімаунта і Масачусетського технологічного університету описали, як кліматичні зміни врешті почнуть перетворювати планету Земля на непридатну для життя людей.

Як повідомляє CNN, через глобальне потепління поверхня планети поступово почне ставати занадто спекотною для життя. Першими непридатними для людей країнами, на думку вчених, стануть нафтодобувні держави Перської затоки, де влітку вже температура повітря нагрівається до екстремальних температур.

Вчені пояснюють це тим, що викиди в атмосферу продовжують підвищувати середню температуру на Землі на 2 градуси за Цельсієм щороку. Американський телеканал підкреслює, що в прогнозу вчених є певна іронія, оскільки країни Перської затоки збудували свій добробут і процвітання завдяки викопним енергоносіям. І саме через їхнє використання ці країни в майбутньому можуть стати безлюдними.

В цей же час, кліматологи припускають, що алмазний пил допоможе боротися з глобальним потеплінням. Дослідники уточнили, що для боротьби з глобальним потеплінням зараз широко обговорюються нові способи геоінженерії - наприклад, розпилювання в небі суміші сульфатів з водою, щоб вона відбивала і розсіювала сонячне світло (що імітує викликане виверженнями вулканів похолодання).