UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французький інженер створив екзоскелет, який допомагає ходити людям з інвалідністю

Пристрій допомагає його сину ходити і займатися своїми справами без допомоги інших.

У Франції, засновник компанії Wandercraft Жан-Луї Констанца створив екзоскелет, завдяки якому його син може самостійно ходити, повідомляє Reuters. Його син Оскар страждає від неврологічного захворювання, тому не може ходити самостійно. 

Одного разу 16-річний Оскар попросив батька зробити робота, який надасть хлопцеві свободу в пересуванні, тому в 2012-му році Жан-Луї разом з двома товаришами заснував компанію Wandercraft, яка займається виготовленням механічних екзоскелетів. Інженери потихеньку створювали та вдосконалювали прототип. 

Екзоскелет активується фразою "Робот, вставай", він має велику раму, яка кріпиться до стоп, колін, поясу, грудей і плечей. Це дозволяє повністю імітувати рухи тіла людини. Тепер хлопець не потребує допомоги батьків, і може самостійно виконувати певні справи. 

Розробник Жан-Луї Констанца вважає, що вже через 10 років людям не потрібні будуть візки, усі вони будуть користуватися екзоскелетами та почуватися більш незалежно та жити звичним життям.

Зараз екзоскелет Wandercraft коштує 150 тисяч євро, і його придбали вже декілька лікарень у Франції, Люксембурзі і США. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Науковці попередили про негативний вплив коронавіруса на інтелект

Нагадаємо, що вчені навчили штучний інтелект прогнозувати розвиток цукрового діабету другого типу. Алгоритм працює з точністю у 80%.