UA / RU
Підтримати ZN.ua

Firefly Aerospace назвала причину аварії ракети Alpha

Невдалий запуск ракети зв'язали з зупинкою двигуна першого ступеня.

Компанія Firefly Aerospace українця Максима Полякова назвала причину невдалого запуску ракети-носія Alpha, який відбувся 2 вересня. Як повідомляє Space.com, аварія була пов'язана з зупинкою одного з двигунів першого ступеня.

Відзначається, що запуск відбувся з космодрому Ванденберг у Каліфорнії. Через 2,5 хвилини після старту ракета почала нахилятися і незабаром вибухнула.

Тепер у Firefly Aerospace заявили, що причиною невдачі стала зупинка одного з двигунів першого ступеня, який відключився через 15 секунд після старту. Двигун відключився через закриття клапанів, чому це сталося, поки невідомо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Ракета-носій Vega від ESA успішно вивела на орбіту супутник дистанційного зондування Землі

Стартап Firefly Aerospace в 2017 році купив український підприємець Максим Поляков, а точніше його компанія EOS Launcher. Сума угоди склала 75 мільйонів доларів.

Після зміни власника, частину  виробничих потужностей перенесли в українське місто Дніпро. Там зараз знаходиться науково-дослідний центр, оснащений найбільшим в нашій країні промисловим 3D-принтером для високоякісного друку металом.

Основне виробництво вузлів зосереджено в штаті Техас, але частково обладнання і софт розробляється і в Україні. Також у компанії є офіси у Вашингтоні і Токіо.

Ракета одноразового використання Alpha призначена для доставки 1000 кілограмів корисного навантаження на низьку навколоземну орбіту. Ціна однієї такої місії складає 15 мільйонів доларів.