UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жука віком 49 мільйонів років назвали на честь натураліста Девіда Аттенборо

Скам'янілі останки вимерлого жука епохи еоцену зберігаються в Денверському музеї природи й науки США.

Вчені недавно відкрили доісторичний вид жуків епохи еоцену, яких назвали на честь 95-річного британського натураліста, телеведучого і творця документальних фільмів про природу Девіда Аттенборо, повідомляє Sciencetimes.

Цей викопний вид відомий як "Красуня Аттенборо", останки якого зараз зберігаються в доісторичному Денверському музеї природи й науки в США.

Зазначений вид жуків жив на планеті понад 49 мільйонів років тому. Скам'янілість комахи виявили в 1995 році в формації Грін-Рівер штату Колорадо. І з того часу його зберігали в музеї, як невідомий вид.

Читайте також: Вчені знайшли жуків, яких мільйони років тому з'їв динозавр

Нових жуків відкрив експерт-ентомолог музею Френк Крелл, а також його колега з Національного музею природної історії Люксембургу Франческо Віталі. Через унікальний малюнок на крилах жука вчені вирішили, що у нього також повинно бути особливі ім'я.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Тому його назвали в честь Девіда Аттенборо. Так і з'явився новий вид жуків Pulchritudo Attenboroughi. Після того як вчені проаналізували форму вигнутих задніх лап жука, вони встановили, що він належить до виду жаб'ячих листоїдів.

Нагадаємо, що вчені знайшли в бурштині жука з величезним носом. Його вік оцінюється в 99 мільйонів років.