UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дайвер знайшов біля берегів Ізраїлю меч хрестоносця

Вік знахідки оцінюється в 900 років.

Дайвер-любитель Шолмі Катціном виявив біля північного узбережжя Ізраїлю меч, який, як вважається, належав хрестоносцю. На думку дослідників, вік зброї становить 900 років, повідомляє ВВС.

Дослідники вважають, що меч, густо засіяний морськими організмами, сплив через рух піску. Довжина леза зброї становить один метр. В Управлінні старожитностей Ізраїлю заявили про те, що після того, як меч очистять, його виставлять на загальний огляд.

«Меч, який зберігся в ідеальному стані, є красивою і рідкісною знахідкою і, очевидно, належав лицареві-хрестоносцю. Зустріти такий особистий об'єкт, який перенесе вас на 900 років назад, в іншу епоху, з лицарями, обладунками і мечами, - захоплююче», - заявив інспектор відділу з запобігання пограбувань Управління Нір Дістелфельд.

За словами археологів, меч був знайдений в якірній стоянці, яка використовувалася в якості природного укриття для кораблів ще з бронзової доби. Нове ж відкриття вказує на те, що цією стоянкою користувалися і хрестоносці 900 років тому.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Археологи знайшли в Ізраїлі величезну 1500-літню виноробню — відео

Раніше вчені з Новосибірського державного університету описали унікальний меч залізної доби, знайдений в Красноярському краї. Меч виявили в одному з пунктів збору металобрухту, яким чином він потрапив туди, невідомо.