UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через 30 років людям більше не буде потрібен секс для розмноження – вчений

Ембріони будуть створюватися в лабораторії з використанням ДНК батьків.

Професор Стенфордського університету Хенк Грилі заявив про те, що в найближчі 20-30 років люди більше не будуть займатися сексом для розмноження, на зміну йому прийдуть технології створення ембріонів в лабораторіях, повідомляє Quartz.

За словами Грилі, ембріони будуть створюватися з ДНК батьків, яка буде отримана зі стовбурових клітин шкіри. Такий підхід до розмноження дозволить уникнути розвитку генетичних захворювань у ембріонів. Майбутні батьки зможуть стежити за ембріонами і відсіювати хворобливі гени. Зокрема, вони зможуть уникнути розвитку хвороби Альцгеймера або раку у дитини або вибрати колір її волосся та очей. Крім того, подібна процедура дозволить вплинути на розумові здібності дитини.

Грилі підкреслює, що подібний підхід не перетвориться на створення "ідеальних дітей". "Це не створення супер-дітей, це вибір ембріона. Ви берете двох людей і все, що ви можете отримати для цієї дитини, це те, що у них є", - заявив він.

Раніше повідомлялося про те, що у Великобританії легалізували створення ембріонів з використанням ДНК трьох осіб. При зачатті таким чином дитина буде мати понад 22 тисячі генів батьків і лише 37 генів донора. Гени донора не вплинуть на зовнішність і особистісні характеристики дитини, але допоможуть позбутися серйозних захворювань, пов'язаних зі сліпотою, порушенням функцій мозку і серцевими захворюваннями.