UA / RU
Підтримати ZN.ua

Boeing переніс запуск корабля Starliner до МКС

Ймовірно, запуск все ж відбудеться 4 серпня.

Концерн Boeing скасував запланований на сьогодні запуск космічного корабля CST-100 Starliner до Міжнародної космічної станції, повідомляє «Інтерфакс». За даними NASA, наступна можливість для запуску буде 4 серпня.

Повідомленні про скасування запуску з'явилося за три години до старту ракети-носія Atlas 5 з кораблем. При підготовці до пуску фахівці компанії помітили нештатні показники індикаторів позицій клапанів в руховій установці. Устаткування перевіряли після грози.

Корабель CST-100 Starliner розробляється для польотів американських астронавтів на МКС. Перший тестовий політ відбувся 20 грудня 2019 року, тоді корабель не зміг зістикуватися із станцією. Ракета успішно вивела непілотований корабель на суборбітальну траєкторію. Однак після цього на ньому виникла проблема, пов'язана зі збоєм в системі розрахунку часу роботи двигунів, в результаті якої Starliner вийшов на нештатну, нижчу, орбіту. Корабель перевитратив паливо, і стикування з МКС стало неможливим.

Відтоді NASA і Boeing внесли близько 80 коригувальних змін до системи корабля.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Включення двигунів «Науки» призвело до розвороту МКС на 540 градусів

Спочатку другий тестовий політ корабля до МКС був запланований на 30 липня, але його перенесли через інцидент з включенням двигунів модуля «Наука».