UA / RU
Підтримати ZN.ua

Астрономи NASA заявили про загрозу зіткнення Землі з великим астероїдом

Астероїд Бенну може стати причиною масових руйнувань і численних смертей, заявили в американському аерокосмічному агентстві.

До Землі зі швидкістю 101 тисячу кілометрів на годину наближається величезний астероїд, відомий як 101955 Бенну, який менш ніж через два століття може зіткнутися з планетою, заявили NASA.

Як повідомляє SkyNews, фахівець NASA Данте Лауретта заявив, що астероїд, відкритий астрономами ще в 1999 році, може стати причиною "численних страждань і смертей". За оцінками агентства, імовірність зіткнення Землі з небесним тілом серйозно зросте між 2175 і 2196 роками склавши 1 шанс з 2700.

Наголошується, що сила удару від зіткнення з астероїдом буде еквівалентна вибуху 3 млрд тонн вибухівки.

Лауретта, однак, висловив надію, що через сторіччя рівень розвитку науки дасть можливість створити засоби, які зможуть змінити курс астероїда.

NASA також має намір використати космічний апарат для сканування поверхні астероїда та збору зразків з його поверхні.

Раніше астрофізики з США підготували проект із захисту планети від астероїдів, в рамках якого потенційно небезпечні об'єкти пропонується збивати з допомогою лазерів.
До цього вчені заявили про те, що потенційно небезпечні для Землі астероїди залишаються невидимими для наземних телескопів. До своїх висновків дослідники прийшли, проаналізувавши дані виявлень навколоземних об'єктів кількома обсерваторіями.