UA / RU
Підтримати ZN.ua

Астрономи давнього Вавилону застосовували геометрію

Висновки були зроблені на основі аналізу глиняних табличок з клинописом.

Учені прийшли до висновку, що астрономи давнього Вавилону використовували в своїх обчисленнях не тільки арифметику, як вважалося раніше, але і геометрію. Раніше вважалося, що геометрія почала використовуватися вченими середньовічної Європи.

Як повідомляє Reuters, вчені зробили свої висновки на основі аналізу двох глиняних табличок, датованих 350 - 50 роками до нашої ери. У табличках описується те, як можна простежити пересування Юпітера по небу.

За словами професора історії античної науки університету імені Гумбольдта в Берліні Матьє Оссендрейвера, "для всіх це стало повною несподіванкою. Раніше вважалося, що розуміння взаємозв'язків між швидкістю, часом і відстанню з'явилося лише близько 1350 року до нашої ери". За словами вченого, метод, який використовувався у Вавилоні, нагадує той, який використовували вчені коледжу Мертона Оксфордського університету в XIV столітті.

Як заявляють учені, жителі Вавилона використовували знання для складання гороскопів на замовлення. На їхню думку, всі події, які відбувалися на Землі, можна було передбачити і пояснити з допомогою руху планет.

Таблички були знайдені в 1880 році і зберігалися в Британському музеї Лондона.

Раніше вчені виявили, що вчені виявили докази того, що давні люди готували борошно понад 30 тисяч років тому, у верхньому палеоліті, ще до появи землеробства. Про це свідчать сліди вівса, які вчені виявили на знарядді, вік якого становив 32 тисячі років.