UA / RU
Підтримати ZN.ua

Астронавти з МКС вийдуть у відкритий космос для заміни несправної антени

Операція триватиме приблизно 6,5 години.

Астронавти Міжнародної космічної станції (МКС) Томас Маршберн і Кейла Беррон все ж таки вийдуть у відкритий космос, щоб замінити несправну антену біля однієї з фермових конструкцій станції. Вихід відбудеться 2 грудня, йдеться у повідомленні на сайті NASA.

Раніше NASA вирішило відкласти «космічну прогулянку» астронавтів Міжнародної космічної станції, заплановану на вівторок. Це сталося після того, як отримало повідомлення про загрозу з боку космічного сміття.

"Перенесення виходу у відкритий космос дозволило NASA оцінити ризики для астронавтів після отримання повідомлення про попадання космічного сміття. Вихід у відкритий космос, в рамках якого планується заміна несправної антени на одній із фермових конструкцій МКС, намічено на четвер, 2 грудня", - повідомили в NASA зараз.

За інформацією NASA, орбіта, на якій знаходиться космічний сміття, не є небезпечною для запланованого виходу у відкритий космос Маршберна та Беррон, а також інших робіт на МКС.

Читайте також: Сонячний зонд NASA встановив два нові рекорди

29 липня до МКС пристикували новий російський модуль «Наука». Через три години після стикування модуль нештатно увімкнув двигуни, що призвело до розвороту станції на 540 градусів.