UA / RU
Підтримати ZN.ua

Астронавти NASA розповіли про "космічну музику" зі зворотної сторони Місяця

Розсекречені записи переговорів астронавтів місії "Аполлон - 10".

Розсекречені записи переговорів місії "Аполлон - 10", під час якої астронавти NASA здійснювали обліт навколо Місяця, свідчать про те, що астронавти чули "космічну музику". Про це повідомляє видання The Verge.

Під час місії "Аполлон - 10" астронавти повинні були відпрацювати розстиковку і подальшу стиковку командного та місячного модулів. Під час розстикування астронавти почули "музику", яку обговорювали протягом всього часу, поки перебували в різних частинах корабля. Як заявив пілот місячного модуля Юджин Сернан, "це точно якась дивна музика".

На думку дослідників, звук міг бути викликаний зарядженими частинками, які призвели до інтерференцій в радіозв'язку. Подібні явища були зафіксовані станцією Cassini біля Сатурна. Разом з тим, Луна не могла бути джерелом подібних звуків, оскільки позбавлена атмосфери. Звуки також могли бути просто перешкодами у зв'язку між двома частинами космічного корабля.

Раніше вчені заявили про те, що на Місяці можливі "місяцетруси". Місяць стискається і деформується під впливом тяжіння Землі. Нещодавно на супутнику нашої планети була виявлена тріщина.