UA / RU
Підтримати ZN.ua

Астероїд Психея може виявитися схожии на металеву губку

Разом з тим, у астероїда може бути більш складна структура.

Вчені з Лос-Аламоської національної лабораторії припустили, що астероїд Психея може виявитися пористим небесним тілом, яке складається з мідно-нікелевого сплаву. Для цього дослідники змоделювали появу найбільшого ударного кратеру небесного тіла. Разом з тим, існує ймовірність, що Психея має більш складну структуру і не є пористою повністю, повідомляє N+1.

Спостереження, які були проведені за допомогою Дуже великого телескопа, показали, що на поверхні Психеї існують два великих ударних кратери, які не схожі на кратери на Місяці і Марсі. В ході нового дослідження вчені провели моделювання появи найбільшого кратера діаметром близько 67 кілометрів. Дослідники розглядали різний склад астероїда і об'єкта, що врізався в нього, а також різні сценарії зіткнення.

Моделювання підтвердило минулі оцінки складу Психеї. Найбільш точний збіг показала симуляція, в якій Психея складалася з монелю, а коефіцієнт її пористості становив 30-50%. Монель - це сплав, який містить мідь і нікель в тих же пропорціях, що і руда з ударного кратера Садбері в Онтаріо, Канада: вважається, що вона була доставлена ​​на Землю астероїдом, який сформував кратер. Небесне тіло, ймовірно, врізалося в Психею під кутом 60 градусів зі швидкістю 4,5 кілометра на секунду.

Разом з тим, вчені зазначають, що їм не вдалося відтворити розмір кратера в межах похибки. Вони вважають, що це може свідчити про те, що Психея - не однорідно пористе тіло зі складною структурою.

Підписуйтесь на наш  Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Раніше вчені запропонували нове пояснення появи яскравих плям на поверхні карликової планети Церери. На їхню думку, вони вказують на існування підземного солоного океану.