UA / RU
Підтримати ZN.ua

Археологи знайшли на Кіпрі місце ритуальних бенкетів та жертвоприношень

Поруч розташовувався храм, присвячений Афродіті.

Польські та Французькі археологи виявили в місті Неа Пафос на Кіпрі місце, на якому проводили ритуальні бенкети і жертвопринесення. Воно розташовувалося поруч з храмом, який, ймовірно, був присвячений Афродіті, повідомляє N+1.

Місце на якому розташовується Неа Пафос, з давніх часів вважалося у місцевого населення священним. Так, ще в XII столітті до нашої ери тут з'явився храм Афродіти, яка, згідно з легендою, народилася на острові. З завоюванням Кіпру Птолемеями місто стало адміністративним, фінансовим і стратегічним центром всього острова, що не змінилося і після приходу римлян.

Тепер же вчені виявили місце для проведення бенкетів під відкритим небом. Воно розташовувалося поруч з найвищою точкою пагорба, де недалеко знаходився храм. За словами дослідників, ритуальне місце було висічено в скелі і, ймовірно, призначалося для вживання в їжу тварин, принесених на сусідньому монументальному вівтарі в жертву богам. Бенкети завжди поєднувалися з вживанням алкоголю і були звичайним ритуалом не тільки на Кіпрі, але і в багатьох середземноморських культурах.

Вчені вважають, що храм і місце для бенкетів функціонували паралельно між II століттям до нашої ери і першою половиною II століття нашої ери. Ймовірно, що вони припинили існування після землетрусу 150 року нашої ери. Разом з тим, то, кому був присвячений цей комплекс, залишається загадкою для вчених. Ймовірно, це була Афродіта.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Археологи знайшли в Китаї лаковані вироби віком понад вісім тисяч років

Раніше археологи виявили в Баті (Англія) кам'яний саркофаг римських часів, в якому були поховані останки двох осіб. Відкриття було зроблено під час проведення робіт з реконструкції.