UA / RU
Підтримати ZN.ua

Apple дозволить користувачам передавати свої дані спадкоємцям після смерті

Користувач зможе вибрати п'ять спадкоємців, які матимуть доступ до даних.

Apple випустила оновлення для операційної системи iOS, яке містить програму Digital Legacy. Вона дозволяє передати дані користувача його спадкоємцям після смерті, повідомляє The Verge.

Програма була анонсована на WWDC цього року та з'явилася у iOS 15.2. Користувач може вибрати п'ятьох людей, які після його смерті зможуть отримати доступ до даних, що зберігаються на iCloud, включаючи фотографії, документи і навіть покупки.

Як доказ того, що користувач помер, Apple вимагатиме надання свідоцтва про смерть і ключ доступу. Але, як зазначає видання, отримати доступ до даних буде набагато простіше, ніж раніше. До цього вимагалося рішення суду, яке доводило, що людина має право доступу до даних, але навіть у такому разі не було гарантії, що вона її отримає.

Читайте також: Бренд Apple утримав позиції найдорожчого дев'ять років поспіль

Для Apple такий стан справ був неоднозначним. З одного боку, вона пропагує захист даних користувачів. Але з іншого – батьки та подружжя померлих користувачів були незадоволені тим, що вони не можуть отримати доступ до їхніх фотографій.

Видання зазначає, що Facebook і Google мають механізми, які дозволяють родичам отримати доступ до даних померлих близьких. Тепер до них приєдналася і Apple.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше стало відомо, що Apple планує оснастити свій iPhone і розумні годинники функцією, яка дозволить фіксувати ДТП. Згідно з поточними планами, така функція з'явиться вже в пристроях наступного покоління, проте все ще може змінитися.