UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американська влада закликає користувачів відмовитися від браузера Internet Explorer

Вразливість стосується всіх версій браузера, починаючи від Internet Explorer 6 до новітньої 11-ї. Однак основні атаки хакерів націлено на користувачів браузерів 9-ї та 11-ї версій.

Комп'ютерна команда екстреної готовності США (US-CERT, входить до відділу кіберзахисту Міністерства внутрішньої безпеки) закликає громадян скоротити активне використання браузера Internet Explorer (IE) від Microsoft. Повідомлення про це було опубліковано на офіційному сайті підрозділу.

У ньому вказується, що це пов'язано з виявленими вразливостями у браузері. Ця проблема стосується всіх версій браузера, починаючи від Internet Explorer 6 до новітньої 11-ї. Користувачам даного браузера US-CERT з посиланням на рекомендації фахівців Microsoft радить або активувати в налаштуваннях Internet Explorer "розширений захищений режим" EMET, або перейти на альтернативний браузер.

Про те, що в IE виявлено нову вразливість, через яку хакери можуть отримати доступ до комп'ютера користувача, повідомила компанія Microsoft і підтвердили аналітики антивірусних компаній.

Основні атаки хакерів націлено на користувачів браузерів 9-ї і 11-ї версій, відзначають дослідники компанії FireEye, що займається кібербезпекою. За даними NetMarket Share, уразливими браузерами користуються 26,25% відвідувачів інтернету в світі. Серед відвідувачів сайтів рунета, за підрахунками Liveinternet.ru частка тих, хто використовує IE, в квітні 2014 року становила 7,7%, але сервіс рахує в тому числі і мобільних користувачів, пишуть "Ведомости".

IE входить до складу операційної системи Windows і встановлюється разом з нею за замовчуванням. Встановлений IE, якщо він не використовується, загрози не несе, вважає керівник групи дослідження вразливостей "Лабораторії Касперського" В'ячеслав Закоржевський. Потенційна небезпека зараження комп'ютера вірусом є і в цьому випадку, не згоден з ним заступник гендиректора Positive Technologies Сергій Гордейчик. Зловмиснику достатньо вставити на веб-сторінку файл, асоційований з IE (наприклад, mhtml), і його відкриття викличе запуск цього браузера - так само як, наприклад, при відкритті файлу mp3 запускається музичний програвач, пояснює Гордейчик. !zn

Читайте також:

Путін повідомив, що інтернет - проект ЦРУ

У Росії прийнято закон, що обмежує права блогерів

Китай закликав Росію посилити контроль над інтернетом для недопущення революцій

Російська версія Google позначила Крим частиною Росії