UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збірна України з хокею вперше перемогла під керівництвом Андрія Назарова

Українці стартували на турнірі в Угорщині з розгрому румунської команди.

Збірна України з хокею, обігравши 6:1 Румунію на турнірі серії Єврочеллендж в Угорщині, оформила першу перемогу під керівництвом головного тренера Андрія Назарова.

Шайби на свій рахунок записали Євген Белухін, Шаміль Рамазанов, Роман Благой, Володимир Алексюк, Сергій Варламов і Олександр Матерухін.

В іншому матчі турніру в Будапешті господарі льоду обіграли збірну Польщі 2:1. Саме з поляками українці змагатимуться у наступному поєдинку, який відбудеться 9 листопада о 15:30.

Назаров, який вже за кілька місяців перебування в Україні, встиг розрекламувати збірну так, як до цього не вдавалося нікому, нарешті відчув себе в ролі переможця. Фахівець, який тренує "Донбас", приступив до своїх обов'язків у збірній у кінці літа, зігравши два товариських матчі з Францією. В обох іграх українці поступилися в серії буллітів.

В Будапешті ж Україна не мала проблем з Румунією, навіть незважаючи на те, що на перший у сезоні турнір відправився доволі експериментальний склад. Зокрема, не зможуть допомогти команді лідери збірної останніх років - нападники Олег Шафаренко та Олег Тимченко, а також захисник Олександр Побєдоносцев. Хокеїсти не приїхали в головну команду країни з різних причин, однак їх місце не пустувало. Ряд молодих українців, а також група натуралізованих росіян тепер готова взяти на себе лідерство в стані "синьо-жовтих".

У протистоянні з Румунією українці жодного разу не дали засумніватися в своїй перевазі, навіть незважаючи на те, що хокеїсти перебувають так сказати на різній стадії готовності, а також просто ще не встигли зігратися. Зазначимо, що найбільше взаєморозуміння показало ланка Матерухін - Варламов - Благой, який записав на свій рахунок три шайби. Важливий і той факт, що підопічні Андрія Назарова провели весь поєдинок без єдиного видалення.

Румунія - Україна- 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)

Шайби: 10:09 Белухін (Сильницький, Квітченко - більш.) - 0:1, 14:10 Рамазанов (Морозов, Кугут) - 0:2, 20:28 Благой (больш.) - 0:3, 36:27 Глига (Чанад) - 1:3, 41:01 Алексюк (Валамов) - 1:4, 44:10 Варламов (Матерухін) - 1:5, 53:49 Матерухін (Варламов, Наваренко - більш.) - 1:6.

Воротарі: Ручуй - Селіверстов.

Кидки: 19 - 45.

Штраф: 10 - 0.

Примітно, що свій 100-й матч у складі збірної України провів захисник Юрій Наваренко, який відзначився у свій ювілей результативною передачею.

В іншому квартеті Еврохоккейчелленджа суперники збірної України по чемпіонату світу-2014 в дивізіоні 1А австрійці програли Франції 1:3, а ще Словенія здолала Білорусь 3:0. !zn

Читайте також:

Один з лідерів українського хокею відмовився виступати за збірну

Назаров: натуралізація росіян повинна вирішити кадрове питання в українському хокеї

Хокеїст "Флориди" під час гри вирвав собі зуб і кинув його вболівальникам

Російський коментатор КХЛ в прямому ефірі закликав відпрацьовувати силові прийоми опозиції