UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захисник "Металурга" приєднався до Шовковського і Горяїнова у "клубі-300"

В'ячеслав Чечер провів 300-й матч у футболці донецького "Металурга". Досвідченому захисникові вдалося допомогти своїй команді здобути першу перемогу в сезоні.

Капітан донецького "Металурга" В'ячеслав Чечер став третім в історії українського футболу гравцем, якому підкорився рубіж у 300 матчів у футболці однієї команди.

33-річний вихованець миколаївського футболу провів ювілейний поєдинок у рамках 2-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги проти львівських "Карпат". Донеччани відсвяткували перемогу 1:0, яка стала першою у нинішньому сезоні.

Таким чином, Чечер приєднався до двох найдосвідченіших голкіперів - динамівця Олександра Шовковського та харків'янина Олександра Горяїнова, на рахунку яких відповідно 384 і 326 ігор за "Динамо" і "Металіст".

Чечер дебютував у Металурзі" в далекому сезоні-2001/02, який був для донеччан п'ятим в елітному українському дивізіоні. Тоді "синьо-білі" прийшли до фінішу третіми - вперше в історії. За час виступу в клубі центральний захисник став триразовим бронзовим призером чемпіонатів України, а також грав у фіналі Кубка України та Суперкубка України.

Додамо, що ювілейним виявився другий тур і для капітана "Ворскли" Арменда Даллку, що відіграв за полтавчан 250-й матч у прем'єр-лізі. Серед легіонерів найбільше матчів з однією командою провів тільки Даріо Срна - 268.

Слід зазначити, що з діючих футболістів єдиним, хто найближчим часом може претендувати на членство у клубі-300, крім Даріо Срни є ще і Руслан Ротань, який провів 260 матчів у "Дніпрі". Тим більше, що футболіст повернувся у свою команду і найближчим часом продовжить контракт.

Нагадаємо, що раніше Чечер став найкращим українським захисником-бомбардиром. На його рахунку - 33 голи. Всього в елітних дивізіонах на рахунку Чечера - 342 поєдинки. Крім "Металурга" він також виступав за "Кривбас" і "Карпати". !zn

Читайте також:

Максим Шацьких повторив бомбардирський рекорд Реброва

Дебютант Прем'єр-ліги залишив слід в історії українського футболу

Даріо Срна увійшов в історію "Шахтаря" з новим рекордом