UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єрро покинув пост головного тренера збірної Іспанії

Іспанія знову буде шукати нового тренера для збірної.

Офіційний сайт Королівської федерації футболу Іспанії повідомив про відхід Фернандо Єрро. Іспанський фахівець залишив посаду головного тренера збірної і не повернеться до займаної раніше посади спортивного директора. В іспанській федерації подякували Єрро за виконану ним роботу зі збірною. Саме він очолив команду за два дні до старту мундіалю після того, як Хулена Лопетеги відправили у відставку.

Лопетеги тренував збірну Іспанії з 2016 року. При ньому команда провела 19 матчів і не програла жодного (13 перемог, 6 нічиїх).

На чемпіонаті світу збірна Іспанії під керівництвом Фернандо Єрро вийшла з групи з першого місця, набравши п'ять очок в трьох поєдинках (мінімальна перемога над Іраном, нічиї з Португалією і Марокко). А ось в плей-офф іспанці несподівано поступилися господарям турніру росіянам у серії пенальті (1:1, 3:4 по пенальті).

50-річний Фернандо Єрро більшу частину кар'єри провів на позиції захисника в мадридському "Реалі". В якості тренера фахівець був асистентом Карло Анчелотті в "Реалі", а також очолював "Реал Ов'єдо".

Раніше повідомлялося про те, що колишній тренер "Барселони" буде працювати в "Шахтарі".