UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відомий італійський клуб оголосив себе банкрутом

"Парма" не знайшла нового власника і відправиться в аматорську лігу.

Італійська "Парма", яка в 90-ті роки тричі вигравала клубні європейські турніри, стала банкрутом.

Клуб офіційно оголосив про те, що не зміг знайти нового власника, який був би готовий погасити борги у розмірі 74-х мільйонів євро. Дедлайн на пошуки спонсора закінчився сьогодні, 22 червня. Раніше відбулося кілька аукціонів з продажу активів клубу, але на жодному з них покупці себе не проявили.

За підсумками останнього сезону в Серії А "Парма" вилетіла в Серію B, догравши чемпіонат завдяки фінансовій допомозі Федерації футболу Італії. По ходу сезону клуб кілька разів змінював власників, з команди знімалися очки за численні борги перед гравцями та тренерами, більша частина майна клубу була заарештована. Тепер найближчим часом "Парма" пройде процедуру банкрутства і відправиться в серію D – вищий дивізіон аматорського футболу в Італії (п'ятий дивізіон країни).

"Парма" була заснована в 1913 році. Кращі часи команди припали на 90-ті роки, коли італійський клуб зумів двічі виграти Кубок УЄФА, один раз стати володарем Кубка Кубків, Суперкубка УЄФА, а також віце-чемпіоном країни. У 2000-х у клубу почалися важкі часи, пов'язані з фінансовими проблемами концерну "Пармалат", а також звинуваченнями керівництва корпорації в різного роду податкових махінаціях. У 2008-му "Парма" вилетіла в Серію B, але незабаром повернулася в еліту.

В різні роки за команду виступали Джанлуїджі Буффон, Фабіо Каннаваро, Ернан Креспо, Хрісто Стоїчков, Хуан Себастьян Верон та інші відомі гравці.