UA / RU
Підтримати ZN.ua

В УЄФА визначились із системою відбору на історичний Євро-2016

Стати одним із 23 щасливчиків, яких відберуть на чемпіонат Європи у Франції, теоретично можуть 54 збірні.

Напередодні дводенного засідання виконкому УЄФА у хорватському місті Дубровнік (19 і 20 вересня) керівництво Європейського футбольного союзу визначилося з системою відбору на чемпіонат Європи-2016, у фінальній стадії якого вперше візьмуть участь 24 збірні.

За твердженням ізраїльського порталу One, 54 національні збірні будуть поділені на дев'ять попередніх підгруп по шість команд у кожній.

Таким чином, вони розіграють 23 путівки у фінальну стадію. Цікаво, що господарі турніру - збірна Франції, яка отримала автоматичне місце у фінальній стадії, буде розподілена в одну з відбіркових підгруп і проведе з командами своєї підгрупи товариські матчі, що не входять до кваліфікації.

За системою відбору по дві збірні з кожної підгрупи, які посіли перші місця, кваліфікуються автоматично у фінальний турнір. До них приєднається і збірна, яка посіла третє місце з найкращими показниками з усіх дев'яти підгруп. Решта вісім команд, що посіли треті місця, розіграють ще чотири путівки у двох матчах плей-офф.

Нагадаємо, Євро-2016 у Франції стане першою європейською першістю за три цикли, яку прийме одна країна-господиня. Раніше, нагадаємо ЧЄ приймала Австрія і Швейцарія (2008), а також Україна і Польща (2012).

Зазначимо, що Євро-2020 буде приймати кілька країн: у кожній з них відбудеться по кілька матчів. Зокрема, заявку на таку гру подали і Київ з Донецьком. !zn

Читайте також:

Збірна України у вирішальному матчі з Польщею може залишитися без підтримки трибун

Україна продовжила прогрес у рейтингу ФІФА