UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Естонії відмовилися пускати російських футболістів на матч єврокубків

Окупантів не пустили до країни.

Російські футболісти вірменського "Урарту" не змогли приїхати на виїзний матч 1-го раунду кваліфікації Ліги конференцій проти естонського "Калєва".

Російський головний тренер вірменської команди Дмитро Гунько повідомив про те, що жоден із футболістів із російським паспортом не отримав дозволу на в'їзд до Естонії:

"У нашій команді є представники Росії. Вони, клуб і всі ми до останнього моменту очікували, що вони отримають дозвіл на в'їзд. На даний момент цього дозволу немає, тож жоден футболіст участі у грі не візьме", - повідомив Гунько.

Нагадаємо, у 2022 році УЄФА та ФІФА відсторонили всі російські клуби та збірні від міжнародних турнірів, включаючи чемпіонати світу, Європи та клубні єврокубки. Також РФ втратила право на проведення міжнародних футбольних турнірів на своїй території під егідою обох організацій.

Російська сторона намагалася оскаржити рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), проте Верховний суд Швейцарії відмовився від розгляду апеляції РФС щодо усунення клубів та збірних від міжнародних турнірів.

Читайте також: "Ми нічим не поступалися": російський футболіст позаздрив кар'єрі лідера збірної України

Раніше повідомлялося про те, що американський клуб хоче підписати російського футболіста.