UA / RU
Підтримати ZN.ua

US Open: Надаль завдав чергового удару по Джоковичу, здобувши другий титул у кар'єрі

Іспанець вдруге у кар'єрі переміг на кортах "Флашинг Медоу" у Нью-Йорку. Тепер позиції Новака Джоковича на вершині рейтингу істотно похитнулися.

Іспанець Рафаель Надаль обіграв у фіналі US Open серба Новака Джоковича 6:2, 3:6, 6:4, 6:1, завоювавши на кортах "Флашинг Медоу" другий титул у кар'єрі.

Ця перемога принесла Надалю тринадцятий титул "Великого шолома" у кар'єрі і другий у сезоні 2013 року. Іспанський тенісист став дворазовим чемпіоном US Open - раніше він перемагав на цьому турнірі у 2010 році. Нагадаємо, що минулорічний переможець нью-йоркських змагань британець Енді Маррей вилетів на стадії 1/4 фіналу швейцарцю Станісласу Ваврінці.

Фінальний матч тривав більше трьох годин. Надаль виграв перший сет, але у другій партії Джоковичу вдалося відновити паритет. У третьому сеті іспанець знову вийшов уперед, а в четвертому зробив ранній брейк, після чого впевнено довів поєдинок до перемоги.

Суперники зустрічалися вже у 37-й раз, і іспанець зміцнив свою перевагу - 22-15. Надалю вдалося взяти у Джоковича реванш за поразку у фіналі 2011 року.

Головне чого домігся Надаль своєю перемогою над Джок - завоювання рейтингових очок. Тепер відрив серба над іспанцем істотно скоротився - двох великих гравців відокремлює всього лише 120 пунктів і незабаром Надаль цілком можливо повернеться на вершину табелі про ранги.

Нагадаємо, що у найближчий вікенд, 13-15 вересня, Надаль виведе збірну Іспанії на матч Кубка Девіса проти України. Допомагати Рафі буде у тому числі і Давид Феррер, що вдало зіграв у Нью-Йорку.

Читайте також:

US Open: українка Світоліна створила сенсацію, вибивши з боротьби 17-ту ракетку турніру

Роджер Федерер вперше за 10 років покинув "топ-4" - через програш Сергію Стаховському