UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська тенісистка Еліна Світоліна здобула історичну перемогу

18-річна тенісистка вперше в кар'єрі виграла турнір серії WTA International і тепер може увійти в топ-50 світового рейтингу, завоювавши статус першої ракетки України.

Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла турнір серії WTA International в Баку і завдяки цій перемозі може увійти в топ-50 світового рейтингу. А заодно - стати найкращою тенісисткою України.

У фіналі змагань українка здолала дослідну ізраїльтянку Шахар Бенкет - 6:4, 6:4. До цього Світоліна прибрала зі свого шляху менш титулованих спортсменок, тому успіх українки у вирішальному поєдинку ще більш цінний.

Свої серйозні наміри здобути перший титул такого рівня, адже до цього Еліна перемагала в серії Челленджер, українка показала ще в першій партії. 5:1 - такого ривка від юної суперниці Бенкет не очікувала. Але поступово зуміла нав'язати їй свою гру, і незважаючи на програш 4:6, ізраїльтянка вийшла вперед у наступній партії. Втім, надалі Світоліна вже не дала опонентці будь-яких шансів на успіх.

За 1 годину 37 хвилин Світоліна зуміла вийти на новий виток своєї успішної кар'єри - тепер вона не тільки випередить співвітчизницю Лесю Цуренко у світовому рейтингу (перша ракетка України поки 58-а), але і стане однією з найбільш успішних молодих тенісисток у всьому світі. Тим більше, що 40 тисяч доларів призових можуть стати гарною мотивацією для подальших перемог українки.

Як би там не було, примітним є факт, що Світоліна за два тижні піднімається з 9-ї сотні світового рейтингу - у п'яту.

Зазначимо, що у парному розряді турніру перемогу здобув українсько-грузинський дует Ірина Бурячок/Оксана Калашникова. !zn

Читайте також:

Роджер Федерер вперше за 10 років покинув "топ-4" - з-за програшу Сергію Стаховському

Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу

Україна втратила останнього представника на Вімблдоні