UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська Прем'єр-ліга буде представлена на Кубку Африки

Нападник "Динамо" Дьемерси Мбокані потрапив до складу збірної Конго на континентальну першість.

Нападник київського "Динамо" Дьемерси Мбокані допоможе збірної Конго на що стартує в січні Кубку африканських націй-2015, який пройде в Екваторіальній Гвінеї. Турнір відбудеться 17 січня по 8 лютого, а команда Мбокані на попередньому етапі зіграє з Замбією, Тунісом і Кабо-Верде.

"Я буду одним із 23-х гравців, які будуть представляти збірну Демократичної Республіки Конго на Кубку Африки! Це для мене велика честь - виступати в національній збірній, носити майку моєї країни і на футбольному полі боротися за її перемоги", - написав у своєму Фейсбуці динамівець.

Нагадаємо, спочатку КАН-2015 повинен був пройти в Марокко, але влада королівства попросили Конфедерації африканського футболу змінити терміни його проведення з-за епідемії вірусу Ебола. В результаті, Марокко позбавили права проводити турнір, збірна країни була дискваліфікована, а КАН переданий Екваторіальній Гвінеї.

Примітно, що чинним володарем титулу КАН є збірна Нігерії, яка виграла чемпіонат у 2013 році за участю динамівця Брауна Ідейє, який влітку 2014-го перейшов в англійський "Вест Бромвіч".

Напередодні стало відомо, що Динамо відмовилося вести переговори зі " Спартаком " по трансферу Драговича. Австрійський захисник грає важливу роль в команді Сергія Реброва, тому керівництво навряд чи відпустить гравця в зимове міжсезоння, тим більше - в розташування клубу з Росії.