UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українець Віталій Лук'яненко став дворазовим чемпіоном Паралімпіади

Біатлоніст здобув впевнену перемогу на дистанції 12,5 км, випередивши російського спортсмена на 10 секунд. Для української збірної це третє золото Паралімпійських ігор у Сочі.

Український біатлоніст-паралімпієць Віталій Лук'яненко виграв ще одну золоту медаль на Іграх у Сочі. Слідом за перемогою у спринтерських перегонах 35-річний сумчанин переміг на 12,5-кілометровій дистанції.

Бездоганна стрільба на вогневим рубежам гарантувала Віталію Лук'яненку десятисекундну перевагу над срібним призером - росіянином Полухіним. А ось "бронза" дісталася білорусу Василю Шипциабою, навіть не дивлячись на 4 промахи.

Для Лук'яненка ця золота медаль стала четвертою у Паралімпійській кар'єрі.

Відзначимо, що у першій десятці фінішували ще три українці: Юрій Уткін був четвертим, Ярослав Решитинський - шостим, а Дмитро Шульга завершив змагання на сьомому місці.

Біатлон, 12,5 км, чоловіки, з порушенням зору

1. Віталій Лук'яненко (Україна) - 31:04.0(0+0+0+0)

2. Микола Полухін (Росія) + 10.3(0+0+1+0)

3. Василь Шипциабой (Беларуссь) + 55 (2+1+0+1)

Таким чином, в активі української збірної на Іграх в Сочі три золотих, три срібних і п'ять бронзових медалей. 11 березня бронзу завоювала Людмила Павленко у 10-кілометрових перегонах сидячи, а Олександра Кононова - срібло на цій же дистанції стоячи.

Нагадаємо, що Паралімпійські ігри в Сочі триватимуть до 16 березня. !zn

Читайте також:

Українській лижниці не вистачило чотирьох секунд до перемоги на 15-кілометровій дистанції

Українські паралімпійці-плавці здобули абсолютну перемогу на чемпіонаті світу